Fiskebåter

Ja, man kan sikkert kalle en yacht for en fiskebåt om man virkelig vil, men den er fortsatt bygd for noe helt annet en fisking. Fiskebåter er ikke helt som andre båter, selv om det er fullt mulig å bruke de fleste båter til fisking. Ei lita snekke kan holde om man foretrekker å holde seg på innsjøene eller i rolige elver, men om det er havet som lokker bør man se seg om etter en noe større fiskebåt. Fiskesjekter på over tyve fot er veldig populære langs Oslofjorden, siden disse er både billige i drift og raske å vannsette.

Har man litt mer å rutte med og foretrekker lange turer med hele familien på slep, er det dog såkalte daycruiser og skjærgårdsjeep som gjelder. En skjærgårdsjeep, også kalt landstedsbåt, er mellomstore fiskebåter med styrehus og fire-fem sitteplasser. De er veldig rimelige og passer godt for folk flest – maksfart på rundt 20/25 knop gjør at skjærgårdsjeepen raskt kan ta deg ut til de beste fiskeplassene.

Daycruisere er noe større båter med sterkere motor som passer like godt til fisking som til annen sjøsport. Industrier bruker langt større og kraftigere fiskebåter, båter som privatpersoner aldri hadde klart å styre eller ivareta. Gigantiske trålere farter rundt på de syv hav og håver inn tonnevis med fisk hver bidige dag. Dermed har menneskeheten utviklet en rekke ulike fiskefartøy, fra de aller minste til de aller største.

This entry was posted on at and is filed under Båter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.