Fluefisking

Det er vanskelig å fastslå når fluefisking ble oppfunnet, men mange mener at det første dokumenterte tilfelle av fluefisking blir beskrevet av romeren Claudius Aelianus ca. 200 e.Kr. når han beskriver makedonske fiskere som bruker kunstige fluer.

270349-flyfishing

Uansett når teknikken som vi kaller fluefiske i dag ble oppfunnet, så er det blitt en meget populær gren innenfor sportsfiske omtrent i hele verden. Grovt forklart går fluefiske ut på at man fisker med stang med en kunstig fiskeflue som agn, og metoden tar altså utgangspunkt i å etterligne fiskens naturlige føde. Det spesielle med fluefiske er at det er selve snøret, og ikke agnet, som kastes. Teknikken for å få dette til krever en del trening og det finnes forskjellige varianter, men for en som ikke har sett fluefiske før så kan det se litt ut som om fiskeren svinger en pisk. En god fluefisker kan plassere en flue veldig nøyaktig når han/hun kaster, og på den måten få fluen så nærme der (han/hun tror) fisken er.

Innenfor fluefiske er også fluen man velger å bruke veldig viktig, og dette er et tema som er altfor stort til å kunne diskutere i en kort intro, men det finnes forskjellige kategorier avhengig av hva slags fisk man ønsker å fange og hvor. Hovedkonseptet er at en fiskeflue er en krok som er laget for å etterligne fiskens naturlige føde.

This entry was posted on at and is filed under Fluefisking. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.