Hold varmen på høstfiske

Når du skal på fisketur om høsten, er det viktig at du har tenkt gjennom hvordan du skal kle deg. For at fisketuren skal bli vellykket, er det helt avgjørende at du har kledd deg riktig, med gode klær som både holder på varmen og slipper ut overskuddsvarme. Ingenting ødelegger en fisketur mer enn at man bruker dagen på å hakke tenner og pleie blåfrosne tær foran bålet. Du trenger klær fra innerst til ytterst som hjelper deg med å holde varmen, og det gjelder alt fra undertøyet til hodet og hendene.

shutterstock_39345166

Høsten kan komme med mange temperaturer og med både regn og sol, og derfor er det lurt å følge lag-på-lag-prinsippet. Du skal kunne regulere kroppstemperaturen med enkle grep ved å ta av deg et lag hvis du føler deg for varm, og ta på deg et ekstra lag hvis du føler deg kald.

Det er selvsagt spesielt viktig å tenke på hva du har på deg når du står i elva med vadebukser, men like viktig er det å ha godt tøy hvis du står ved et fjellvann og fisker etter ørret, enten fra land eller fra båt. I tillegg må du alltid ha med deg et skift, slik at du ikke blir frossen hvis du skulle bli skikkelig våt. Hvis uhellet er ute, kan du redde dagen med et tørt skift med klær i sekken eller i bilen. Hvis du vil ha flere tips om emnet, kan du se på villmarksliv.no, som skriver om både fisketurer og tester av klær.

shutterstock_87169102

This entry was posted on at and is filed under Båter, Fiske, Utstyr. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.