Jobbe som fisker

Fisking er en historisk næring her i Norge – fisking er en av hovedgrunnene til at nordmenn har overlevd så lenge omringet av beinharde naturkrefter og fjell. Hundrevis av nordmenn jobber fortsatt som fiskere, dog ikke i like stor grad som før i tiden. Fisking går i generasjoner enkelte steder i landet, mens andre har valgt yrket på grunn av en uslukkelig tørst for havet.

Nå om dagen finner man de fleste norske fiskere om bord på store trålere, der tonnevis av fisk fanges opp fra havet. En dyktig fisker må kunne manøvrere båten, finne de beste naturlige fiskeplassene samt fryse fisken om bord på båten eller starte slakteprosessen med en gang fangsten er håvet inn. Dette er et krevende yrke, spesielt fysisk, og passer absolutt ikke for alle. Kvinner har spesielt store problemer med å finne jobb som fisker, mens for menn kan det være rimelig enkelt selv uten noen særlig erfaring.

Vet du hvordan man håndterer hardt vær, lærer du fort og er klar til å gjøre mye drittarbeid, er det bare å ta turen til nærmeste fiskehavn. Jobb som fisker er oftest veldig godt betalt, spesielt i Norge. Samtidig kan du med god nok erfaring se frem til et bredt arbeidsmarked verden rundt.

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.