Kjente fiskere

De fleste fiskere ser ikke navnet sitt på forsidene i aviser, selv om de utfører en utrolig krevende og viktig jobb. Fiskere gir oss nemlig mat, og uten fiske hadde Norge neppe eksistert. Fiskere fortjener derfor all ros de kan få, og vi bør minne de største fiskerne i all tid fremover.

Ernest Hemingway, den kjente britiske forfatteren, var en ivrig fisker og fanget utrolig store beist i sin tid. Det var denne hobbyen som fikk ham til å skrive den berømte boken Den gamle mannen og havet, som senere ble filmatisert. Ray Scott var en amerikansk sportsfisker som brakte fiske til TV-skjermene. Med hans populære TV-show om fisking fikk han sporten til å sprudle, og fisking gikk fra å være en vanlig næring til en hobby for millioner av mennesker fra alle kanter av kloden.

Senere har mange andre TV-serier med fisking i fokus dukket opp, og det er spesielt Jakub Vágner og Phil Harris som har utmerket seg der. Jakub hadde sitt eget show, Fish Warrior, på National Geographic Channel, mens Phil Harris hadde en av hovedrollene i Deadliest Catch på Discovery. Der Fish Warrior handlet om fangst av stor fisk for rekordens skyld, viser Deadliest Catch oss hvordan livet om bord på en tråler fungerer.

Her i Norge har vi tusenvis av fiskere, men ingen kan sies å være internasjonalt kjent. Nærmest på tittelen kommer kanskje Bjørnar Netland, som har blitt populær på YouTube med sine videoklipp fra fiskereiser i Norge.

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.