NM i Sportsfiske

NM i sportsfiske ble startet opp i 2006 av Tom Ole Holth, som har ca. 40 års erfaring som sportsfisker i Norge. Han er ansvarlig for nettsiden nmsportsfiske.no, og sammen med 8 andre er han også jurymedlem i NM i sportsfiske.

Norgesmesterskapet i sportsfiske inneholder følgende klasser: NM i saltvannsfiske, NM i ferskvannsfiske, NM i rovfiske, NM i microfiske, NM lag saltvann, NM lag ferskvann, og NM i sportsfiske. Alle klassene konkurrerer igjennom hele året, og av generelle regler kan det nevnes at det er ønskelig med vitne og bilde av fisken, men hvis man er alene er bildet godkjent dersom fiskens størrelse tydelig fremgår.

Skal man vinne den gjeveste tittelen, Norgesmester i sportsfiske, er det en del ting som gjelder: Du må fiske mye, du må fiske variert og etter mange ulike arter, du må selvfølgelig FÅ fisk og den bør ha en viss størrelse. Det er det største eksemplaret av hver art som teller, så en norgesmester i sportsfiske er naturlig nok en som klarer å fiske flere forskjellige arter. Premien består av diverse fiskeutstyr levert av sponsorer, men det er naturligvis tittelen som er den virkelige premien!

Norgesmesteren i sportsfiske i 2014 var Andreas Næristorp, vi gratulerer!

This entry was posted on at and is filed under Sportsfiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.