Norgesrekorder

Hvem som har tatt de største fiskene vil alltid være et hett tema, mye fordi det er vanskelig å bevise lengde og vekt og fordi kravene til offisielle rekorder er strenge. Men uansett har det blitt tatt noen ordentlige rugger på stang i Norge!

145557-catching-a-big-fish-at-night

Her er noen eksempler:

Tyske Reinhard Wuhrmann dro i 2011 opp en kveite på 245kg utenfor Senja. Kampen skal ha vart i ca. 3 timer, men siden fiskestanga til Reinhard brakk etter 1.5 og han fikk hjelp til å dra fisken inn ble den ikke registrert som offisiell rekord. Den innehas av Marco Liebenow som i 2013 fikk en kveite på 233kg på kroken.

Postfører Henrik Henriksen tok en laks på sluk i Tanaelva på rett under 36kg i 1928, men pga. metodene han brukte for å få fisken på land, samt at totalvekten ble estimert etter at hodet og innmat var borte, er denne laksen strøket fra norgesrekordlista. Den offisielle norgesrekorden for størst laks innehas av Nils Valle, og i likhet med Henriksens beist ble den tatt ved Storfossen i Tana. Valles laks veide 32.5kg.

Men den største fisken noen gang tatt i Norge på stang (offisielt) var det danske Per Jensen som fikk i Boknafjorden 29. juli 2010 – da dro han nemlig inn en håkjerring på 880kg!

This entry was posted on at and is filed under Rekorder. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.