Rekorder i fisking

Rekorder i fisking er ikke helt som andre rekorder. Disse er nemlig sortert etter mange ulike kriteria, som oftest etter fiskens art. Siden det finnes tusenvis av fiskearter, finnes det også like mange rekorder i fisking.

Som oftest beregner man fisken etter lengde og tyngde, og det er disse to rekorder det stadig konkurreres etter. Rekorden som den største fisken noensinne fanget deles i to – ferskvannsfisk og saltvannsfisk. Den største ferskvannsfisken var en rokke, en stor flat fisk som veide over tre hundre og seksti kilo. Thailand er landet der denne ble fanget, landet dit mange sportsfiskere drar for å finne de største beistene.

Når det kommer til saltvannsfisk er situasjonen noe annerledes, siden verdens største havdyr lever i saltvannet. Den største dokumenterte saltvannsfisken et menneske har fanget, veide over syv hundre kilo – dette var en svart marlin, en seilfisk beslektet med makrell. Forbundet av sportsfiskere, IGAF (International Game Fish Association) følger med på de ulike rekordene som settes og har en flott oversikt over de ulike artene det har blitt satt rekord med.

Den største laksen ble selvfølgelig fanget i Norge, i Tanaelven – denne laksen var på utrolige trettifem kilo. Snakker vi ørret er det dog New Zealand som sitter med de største fangstene. Der har man fanget en ørret på nesten tyve kilo, noe man bare kan drømme om her hjemme i Norge.

This entry was posted on at and is filed under Rekorder. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.