Sikkerhet på fisketuren

Det er morsomt å fiske, men verden kjenner til altfor mange triste historier til ikke å ta sikkerheten på alvor. Sikkerhet er utrolig viktig, spesielt når man er ute på havet med lang avstand til nærmeste sykehus. Små barn bør alltid være i umiddelbar nærhet til foreldrene, og værforholdene må alltid sjekkes i forveien. Svømmevest er påbudt for alle passasjerer i båter under 8 meter og spør gjerne også om folk kan svømme før du lar dem klyve om bord. Bedre føre var!

Gode sko er viktig om man vil holde føttene godt plantet på dekk, mens en caps eller en hatt skygger for solen. Et førstehjelpskrin bør alltid oppbevares på båten, til enhver tid – når man er omringet av saltvann er det også nødvendig å ha en flakse sterilisert vann ombord. Ta på deg solkrem for ikke å bli solbrent, og ta gjerne med myggspray for å holde de små beistene borte. Lommelykt bør alltid være blant utstyret på båten, det samme gjelder en radio.

Sikkerheten på fisketuren kan også ivaretas av ulikt tilbehør man fester på skroget. Har man barn vil man sikkert sette opp både nett og et lite gjerde rundt båten slik at ungene har noe å holde seg i uansett hvor på dekket de befinner seg. Ellers bør man alltid være forberedt på det meste – slik kan man kose seg på fisketuren uten å sette seg selv og andre i fare.

This entry was posted on at and is filed under Fiske, Utstyr. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.