Sportsfiske

Tusenvis av nordmenn fisker for å kunne skryte av fersk ørret eller abbor i fryseren. Mange fisker fordi det er moro, sosialt og utfordrende. Andre fisker for konkurransens skyld – dette kalles for sportsfiske. Sportsfiskere er ikke helt som andre fiskere. En ørret på over ett kilo er ikke nok, fryseren er meget sikkert full fra før.

Sportsfiske foregår i mange ulike omgivelser, men fiskesportens sentrum er selvfølgelig båten. Her reiser man ut på havet med trål og diverse moderne utstyr for å konkurrere om vekt og størrelse på fangsten. Sportsfiskere bruker som regel fang-og-slipp metoden når de konkurrerer seg i mellom. Her slipper man fisken fri så fort man har målt den og veid den opp.

Her i Norge har vi et Norgesmesterskap i fisking, en helårs konkurranse i ulike klasser og individuelle premier. NM i trolling er spesielt populært, siden oppgaven er å fange ørret fra båt – nordmennenes spesialitet. Halvparten av befolkningen fisker minst én gang i året, derfor er sportsfiske nesten i blodet vårt. Sportsfiske kan sees på som en vanlig hobby, men det er noe mer enn dette. Sportsfiske er spennende og sosialt, samtidig som det vekker konkurranseinstinktet.

Er du kjent for å fange store fisker raskere enn kameratene, er det kanskje på tide å ta steget videre og melde seg på Norgesmesterskapet?

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.